Λιπομέτρηση στους δρομείς του Αγώνα Μνήμης Μικρασιατικής καταστροφής

Η διαιτολόγος Λυμπεροπούλου Κατερίνα συμμετείχε στον 3ο Αγώνα Μνήμης Μικρασιατικής καταστροφής στη Νέα Κίο του δήμου Άργους – Μυκηνών, το Σάββατο 17/9/2016. Παρείχε υποστήριξη στους δρομείς –μαραθωνοδρόμους που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε λιπομέτρηση κατά τη διάρκεια του αγώνα και έδωσε ανατροφοδότηση σε θέματα που αφορούν τη σύσταση σώματος στον καθένα ξεχωριστά. Ενημέρωσε δε τους αθλητές για τον κρίσιμο ρόλο που κατέχει η σύσταση του σώματος καθώς και η σωστή διατροφή για μια καλή επίδοση σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως ο μαραθώνιος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας ο οποίος επιδιώκει με κάθε τρόπο να προβάλει την αξία του αθλητισμού, της προστασίας της υγείας και της σωστής διατροφής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν!

 

 


Με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» στους Λειψούς

Η διαιτολόγος Κατερίνα Λυμπεροπούλου επισκέφθηκε 3 φορές το νησί των Λειψών στα πλαίσια προγράμματος διατροφικής αγωγής για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Το πρόγραμμα αυτό διοργανώθηκε από την Μ.Κ.Ο. «Ανοιχτή αγκαλιά» σε συνεργασία με την εταιρεία Nutriscience.  Συγκεκριμένα, περιλάμβανε εξατομικευμένη παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με υπερβάλλον σωματικό βάρος, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα καταγεγραμμένα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στις ηλικίες αυτές στο νησί.

Στην επίσκεψη του Δεκεμβρίου 2015 οι διαιτολόγοι Ευτυχία Αποστολίδου και Κατερίνα Λυμπεροπούλου, πέρα από την επαφή τους με τα παιδιά και τη συνεχή ενίσχυση στην προσπάθειά τους κατά της παχυσαρκίας, συναντήθηκαν και με τους καθηγητές των σχολείων με σκοπό να εντάξουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια και το σχολικό περιβάλλον. Ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα που διήρκησε αρκετούς μήνες με πολλές επισκέψεις από διαιτολόγους. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λειψών για την υποστήριξη.


Διατροφική αγωγή στο νηπιαγωγείο

Η διαιτολόγος Λυμπεροπούλου Κατερίνα επισκέφθηκε το Μάιο του 2015 το νηπιαγωγείο Αγριλίτσας στο δήμο Άργους, κατόπιν αιτήματός του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) όπου μίλησε στους μικρούς μαθητές για την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής και για τις υγιεινές επιλογές από κάθε ομάδα τροφίμων. Στο τέλος έφτιαξαν κατασκευές με πιάτα υγιεινής διατροφής και χάρισαν στη διαιτολόγο κάποιες από τις ζωγραφιές τους για να την ευχαριστήσουν για τις γνώσεις που απέκτησαν.

 


Συμμετοχή στην 1η γιορτή – έκθεση πορτοκαλιού Αργολίδος

ΣυμμετοχήΗ διαιτολόγος Λυμπεροπούλου Κατερίνα συμμετείχε ως ομιλήτρια στην 1η Γιορτή – Έκθεση Πορτοκαλιού που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό και μορφωτικό Σύλλογο Κουτσοποδίου «Αγ. Κυριακή» σε συνεργασία με τη Δημοτική κοινότητα Κουτσοποδίου και τοπικούς φορείς με στόχο την προβολή, παρουσίαση και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Αναλύθηκαν τα διατροφικά οφέλη από την κατανάλωση πορτοκαλιού καθώς και η συσχέτιση της κατανάλωσης ουσιών που περιέχονται στο πορτοκάλι και τα εσπεριδοειδή με την πρόληψη διάφορων παθήσεων όπως ο καρκίνος.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, 21-23 Νοεμβρίου 2014, οι γυναίκες του Συλλόγου διέθεσαν εναλλακτικής μορφής προϊόντα και κατασκευές με βάση τα εσπεριδοειδή ενώ οι μαθητές και καθηγητές της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ Πελ/σου, του τμήματος αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αργολίδας ΟΑΕΔ καθώς και το ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους – Μυκηνών μαγείρεψαν νόστιμους μεζέδες και γλυκά με πορτοκάλι και εσπεριδοειδή.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδος του Σύριζα Δημήτρης Κοδέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης  κ.ά.

 

http://www.greek-inews.gr/2014/11/1i-giorti-ekthesi-portokaliou-sto-koutsopodi-argous.html#ixzz3Kjyzwaji


Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία

Η Κλινική διαιτολόγος Λυμπεροπούλου Κατερίνα, επιστημονική συνεργάτης της Nutriscience πραγματοποίησε κατόπιν πρόσκλησης κύκλο ενημερωτικών ομιλιών το Μάϊο του 2014 στο 3ο, 4ο και 7ο Δημοτικό σχολείο Άργους σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο. Συζητήθηκε ο ρόλος της διατροφής στη μικρή αυτή ηλικία και δόθηκαν ιδέες για υγιεινά γεύματα. Στο τέλος παίξαμε και μερικά «διατροφικά παιχνίδια» ώστε να εμπεδώσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε.

Ακόμη, ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε και στους μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Άργους όπου συζητήθηκαν τα συνηθέστερα διατροφικά προβλήματα της εφηβείας όπως η αναιμία, η ακμή και οι περιοριστικές δίαιτες αδυνατίσματος. Οι μαθητές μας χάρισαν και μια αφίσα την οποία έφτιαξαν μόνοι τους δείχνοντας ότι αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία της υγιεινής διατροφής στην ομαλή ανάπτυξη και τη γενικότερη υγεία.


Ομιλία στη σχολή χορού «Ηλιάνα Διολίτση»

Η σχολή χορού «Ηλιάνα Διολίτση» σε συνεργασία με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Λυμπεροπούλου Κατερίνα πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Ισορροπημένη Διατροφή και Άσκηση για παιδιά και εφήβους». Γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την υγιεινή διατροφή και να ενημερωθούν για τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις των αθλούμενων παιδιών. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολής, Αιγίου & Οδυσσέως στο Ναύπλιο, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 8.00μ.μ.

n4

http://anthoslibrary.blogspot.gr/2014/03/blog-post_125.html