Συμμετοχή στην 1η γιορτή – έκθεση πορτοκαλιού Αργολίδος

ΣυμμετοχήΗ διαιτολόγος Λυμπεροπούλου Κατερίνα συμμετείχε ως ομιλήτρια στην 1η Γιορτή – Έκθεση Πορτοκαλιού που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό και μορφωτικό Σύλλογο Κουτσοποδίου «Αγ. Κυριακή» σε συνεργασία με τη Δημοτική κοινότητα Κουτσοποδίου και τοπικούς φορείς με στόχο την προβολή, παρουσίαση και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Αναλύθηκαν τα διατροφικά οφέλη από την κατανάλωση πορτοκαλιού καθώς και η συσχέτιση της κατανάλωσης ουσιών που περιέχονται στο πορτοκάλι και τα εσπεριδοειδή με την πρόληψη διάφορων παθήσεων όπως ο καρκίνος.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, 21-23 Νοεμβρίου 2014, οι γυναίκες του Συλλόγου διέθεσαν εναλλακτικής μορφής προϊόντα και κατασκευές με βάση τα εσπεριδοειδή ενώ οι μαθητές και καθηγητές της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ Πελ/σου, του τμήματος αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αργολίδας ΟΑΕΔ καθώς και το ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους – Μυκηνών μαγείρεψαν νόστιμους μεζέδες και γλυκά με πορτοκάλι και εσπεριδοειδή.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδος του Σύριζα Δημήτρης Κοδέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης  κ.ά.

 

http://www.greek-inews.gr/2014/11/1i-giorti-ekthesi-portokaliou-sto-koutsopodi-argous.html#ixzz3Kjyzwaji